Inte G!

Har haft en skön dag med fin vän som sällskap. Handlat lite födelsedagspresenter och fyndat lite till mig själv. Det hände en grej när vi skulle fika som jag inte kan sluta störa mig på. Jag beställde en vaniljlatte och fick något som bestod av bara skum och dessutom helt utan vaniljsmak. Jag satt där, grimaserade för varje mun och var mycket missnöjd. Funderade på att gå tillbaka med den men det kändes genant fast så slog det mig. Jag hade ju faktiskt betalt 40 kr för en vaniljlatte och då är det ju just det jag vill ha. En latte med ljuvlig smak av vanlij, inte en kopp med skum utan en antydan till vaniljsmak. Så jag gjorde det, gick det tillbaka. Om jag kände mig dum innan så var det inget mot vad jag gjorde när den snäsiga tjejen ryckte muggen ur handen på mig när jag berättat att jag inte var nöjd. Hon ställde fram en ny utan så mycket som en blick mot mig, utan ett ord. Usch säger jag för sån service!

/tiny

Vinnare!

Har kollat på skidvm, vilken jäkla utklassning av Hellner och brons till Jönsson. Så imponerande att det fick mina ögon att tåras. Det måste vara så galet stort, att få vinna ett vm. Allt slit, alla tunga träningsdagar måste kännas så värda efter en sådan upplevelse. Det är människor att inspireras av, det är sådana människor som får mig att vilja träna. För jag älskar att vinna, jag älskar att nå mina mål som ofta är högt uppsatta. Jag kommer aldrig vinna VM men jag ska nå mina mål, vinna min egen seger. På vägen dit ska jag försöka lära mig en sak. För att vinna måste man också förlora ibland och det är min svaghet. Jag hatar att förlora till den milda grad att jag hellre inte ställer upp, men jag tror inte att det är så man blir en vinnare. Jag kommer nog aldrig tycka om att förlora men jag måste lära mig att göra det ibland. För varje förlust lär man sig något och då borde man ju vara närmare en seger!?

/tiny

Drömmer mig bort för ett ögonblick

Sitter här på kökssoffan med min smoothie och hembakat bröd och mår allmänt bra. Idag ska jag ägna större delen till mitt examensarbete, men tänkte passa på att njuta av solen så ska smita ut på en promenad så fort min ipod har laddat. Min ipod förresten, den måste jag verkligen uppdatera med lite ny musik och göra lite listor.
Annars så längtar jag fortfarande utomlands, tänk den känslan när man kommer fram, kliver av planet ser solen lysa från en klarblå och värmen slår mot ansiktet. Vetskapen om att följande vecka ska tillbringas här under strålande sol gör att hela kroppen slappnar av och lyckan som sprider sig är obeskrivlig. Det är bara passkontrollen och väskorna som ska hämtas innan det ska njutas. Väskan ja, varför i helvete kommer den aldrig? Lyckan som nyss spred sig genom kroppen har ersatts av nervositet, bättre start hade man kunnat få. Fast hold your horses där kommer den, sist som vanligt. Fast vem bryr sig den kom ju. Semestern kan börja.
/tiny


En låt, tre versioner.

Jag är inte så förtjust i Lady Gaga men den här låten är grymt bra, älskar texten :) Tre olika covers på den, jag tror tjejen med pianot får bli min favorit!

/tiny

Uselt svt

Har tillbringat kvällen i gott sällskap framför melodifestivalen. Sällskapet höll högsta klass medans melodifestivalen inte imponerade på något sätt. Jag förvånas över kvaliten på hela alltihop, inledningen, låtarna, förhörsledarna och inte minst "förvandlingen" av artister. Precis när man tror att nu, nu kan det omöjligt bli sämre så sjunker det ännu ett snäpp. Lena Ph säger att hon ska göra en cover på en av världens bästa låtar och det visar sig vara en av hennes egna. Det må hända att det är regisserat, att hon inte bestämt själv att hon ska säga det. Men jag förstår inte, det är inte roligt det är bara platt fall. Jag kan omöjligt förstå hur man går med på att delta en sån utomordentligt usel sketch eller vad det nu ska föreställa. Droppen som får bägaren att rinna över är när Lena slänger sig ut från scen, det är rent av pinsamt. Jag vänder bort blicken, rodnar och känner obehag. Nej jag tror nog att jag nästa vecka gör något vettigare av mitt liv än att titta på melodifestivalen. Jag älskar musik och melodifestivalen är i grunden en bra idé men har det inte blivit väl dåligt? Det känns som att enda anledningen till att folk fortfarande kollar är att de fortfarande lever på sitt varumärke. Ett varumärke som känns som i min värld känns som en dalande stjärna, eller är det bara jag som tycker att det blir allt sämre?

/tiny

Jag längtar så att det gör ont.

Jag är så förfärligt trött, helt tömd på allt vad energi heter. Jag har tänkt så otroligt mycket de senaste två veckorna, på vad jag vill, på vad som är viktigt för mig. Projekt VVV har hamnat i skymundan och magrutorna är långt borta. Jag funderar på om det verkligen är viktigt. Jag älskar att träna men jag hinner inte med allt just nu. Känslan av att skolan stjäl all min energi utan att ge något tillbaka har tagit över. Jag måste övertyga mig själv om att det här är värt det. Det är inte många månader kvar nu. När jag tänker efter så har faktiskt skolan gett mig en hel del. Nya fina vänner, och ett jobb. Om jag inte hade börjat på Högskolan hade jag inte haft det jobb jag nu blir glad av att gå till. Ett jobb som ger mig energi och i slutänden motivatonen att orka det här sista. Jag vill inte längre vara student, ha dåligt med pengar och ständig ångest. Dagen då det är slut, jag längtar dit. Längtar så mycket att det gör ont. Jag drömmer mig dit idag, imorgon då ska jag ta tag i allt som gör att den dagen kommer.

/tiny

Kärlek

Jag har äntligen hittat dom ultimata skorna, kalla mig ytlig om ni vill men dom perfekta skorna det är kärlek det. 

Dålig bild, snygga skor :PHoppas allt är bra med er :)

/tiny


Begränsningar

Jag brukar alltid försöka fundera över vad som får mig att må bra och göra dom sakerna så ofta som möjligt. Det är också viktigt dagar förstå vad som får en att må mindre bra och när man listat ut det har ännu mer tänkande att göra för då gäller det att bena ut vilka saker som kan förändras och vilka man måste om inte gilla så i alla fall försöka acceptera.  Lite som det här ordspråket: Ge mig sinnesro att acceptera det jag inte jag förändra, mod att förändra det jag kan och förstånd att inse skillnaden.
Jag fick ett riktigt wake up call igår och jag inser att jag måste tänka om. Visst ska man göra saker som får en att må bra men om man stressar runt som att man hade eld i baken blir det inte heller riktigt rätt. Därför har jag tänkt så här: jag ska i princip inte planera någonting förutom jobb, skola och fotboll. Självklart ska jag göra andra saker också men det får bli när jag känner att jag orkar och har tid över . Dessutom ska jag förutom skola, jobb och fotboll strunta i att göra saker jag inte känner för helhjärtat, kan låta själviskt men det är inte långt kvar av skolan och när den är slut då börjar livet ;)

/tiny


Bruno Mars.

Bruno Mars är en riktigt grym kille. Bra röst, bra text och bra melodier, hela paketet så att säga. Har hittat en tredje favorit förutom Grenade och Just the way you are.


Har ni inte lyssnat på hela skivan så tycker jag att ni ska göra det på spotify, den är grym och blir bara bättre och bättre ju mer man lyssnar. Skulle någon mot förmodan sakna spotify, let me know för jag har invites över tror jag.
För övrigt så är det andra gången jag skriver det här och låt mig säga så här, det speglar den här dagen.

/tiny

Från toppen till botten

Hemma, allt känns topp. Förväntningarna höga, självförtoendet är gott , det kommer bli en fantastisk kväll. Inget ska förstöra det här. Går in på krogen, skrattar och har kul med vänner. Den snygga killen spanar in, perfekt. Plötsligt spricker bubblan när en skitsnygg tjej kommer in och drar blickar till sig. Det är som att det bara finns en viss mängd självförtroende i rummet och den där tjejen tog allt, inte en gnutta finns kvar.
Kvällen som skulle bli och kändes toppen är nu körd i botten.

Att jämföra sig med andra är att lägga krokben för sig själv. Det kommer alltid finnas någon som är snyggare, smalare, smartare.. Fast vänta en sekund, är det inte så att skönhet också ligger i betraktarens ögon? Så när du betraktar dig i spegeln lär dig gilla det du ser. Intala dig att du duger precis som du är, för nog är det väl så att om magen blir smalare och du blir nöjd med den hittar man något annat att reta sig på hos sig själv? För helt nöjd det blir man nog aldrig om man letar fel. Kan det vara så att lösningen är att tänka rätt? Att inte jämföra sig med andra utan vara nöjd med sig själv. Att våga erkänna att den där tjejen som kom in på krogen, eller var du nu är var snygg, riktigt snygg men hey det gör ju inte dig fulare eller mindre värd.
Våga gilla dig själv för det är insidan som ger utsidan sin glans. Tänk Bruno Mars, tänk "I am amazing just the way I am."

/tiny

Love and other drugs

Bra film det där. Jake Gyllenhall vann mitt hjärta, jag får erkänna. Såg filmen med en tjejkompis och det är jag glad för eftersom det var mycket sexscener och det gör mig faktsikt generad. Löjligt? Ja kanske det  men så är det med det.Har funderat på det kloka citat en fin vän kommenterat ett inlägg med ”Att våga är att förlora fotfästet en liten stund. Att inte våga är att förlora sig själv.” ~Sören Kierkegaard. Jag ska göra det, jag ska våga. Den här gången handlar det inte om att åka utför en brant backe på längdskidor, det här är för mig mycket svårare. Bara tanken gör mig livrädd men jag ska försöka!
/tiny

Att inte våga men ändå kasta sig ut

Jag älskar att göra saker som jag egentligen inte vågar. Jag åkte längdskidor idag och kom till en nedförsbacke där spåren var sönderkörda och i min värld var backen dessutom brant. Efter viss tvekan så åkte jag trots att jag inte riktigt ville och känslan när man gjort det är så sjukt skön. Är relativt nöjd med skidturen med tanke på en misslyckad vallning och att det var första gången jag åkte i vinter. Ska se till att få hjälp att fixa skidorna så att jag hinner åka så mycket som möjligt innan våren är här.  Åkte ungefär 7 km idag och om jag ska åka Vasaloppet nästa år måste jag verkligen träna på!

/tiny

I don´t care what the people may say about me.

I fredags drack jag och en vän mumsiga drinkar och andades 2008, det var galet och skoj. Kvällen började med panikshopping eftersom jag har en hel garderob och ändå inget att ha på mig. Det var väldigt lyckat måste jag säga, en affär två outfits.


Köpte den här söta byxdressen, heter det ens så??

Fredagens outfit, fint kort va ;)

Hann även med att mysa hos mina föräldrar igår, ni är världens bästa!


Ett glädjepiller. I don´t care what the people may say,  what the people may say about me!

/tiny

Tänk om, smakade redbull jäger.


Vi har många sjuka diskussioner här. Om ni bara visste. Kvällen andas 2008 på gott och på ont, den sommaren var jobbig på många sätt, fast ändå. Vi hade kul. Riktigt kul! Det ska vi ha i år också, kul alltså. Det jobbiga, det skiter vi i!
Hoppas ni har en lika bra fredag som jag har!!
/tiny

Energi

Känner mig seg och tom på energi. Tror faktiskt att det är för att jag tänker alldeles för mycket på allt som kommer hända i år. Jag måste nog ta en sak i taget, hösten får lösa sig sen. Sommaren är så gott som klar och det ger i alla fall lite andrum. Men vad vill jag göra sen? Utomlands ett halvår?

Ska plocka lite här, räkna lite matte och försöka hitta min energi. Ska nog köra igenom mitt styrkepass även fast jag absolut inte har lust idag, får helt enkelt tänka på mitt mål. Det ska gå, men då gäller det att bita i även sånna här sega dagar.

Jag har förresten kommit på en grej, om jag har godis hemma kan jag inte låta bli att gå och småäta och jag kan ha hittat lösningen. Jag har lagt godiset i ett skåp jag inte når utan att hämta en stol och helt plötsligt så känns den där enda godisbiten som ofta blir fler inte lika lockande längre.  VVV går frammåt ;)

/tiny


Youtube

Här är några av låtarna jag har på min spellista på youtube :)


/tiny

Projekt VVV

Projekt VVV, Våga Vägra Vasssen har gått lite småtungt på slutet. När det går tungt tänker jag på dom som säger att jag aldrig kommer klara det, ni kastar bensin på eld så att säga. Det är delvis tanken på de som tvivlar som får mig att köra på även en sån här dag när jag inte har så stor lust. Så nu ska jag ladda på lite träningsmusik och köra ett styrkepass för jag kommer lyckas med mitt projekt ;) Det kommer vara tufft, men jag kommer göra det.
/tiny

RSS 2.0